Linux Mint Romania
Dorim să va anunțăm că acum ne găsiți la noua adresă: www.linuxmint.ro
Acolo puteți cere ajutor.
Linux Mint Romania
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Salvare preferinte firefox.

In jos

Salvare preferinte firefox. Empty Salvare preferinte firefox.

Mesaj Scris de pazuzuthewise la data de Sam 17 Apr 2010, 18:12

Exista 2 solutii posibile pentru a salva setarile din firefox:
1) Doar pentru bookmark-uri: intri sus in meniul Bookmarks > Organize Bookmarks > Import and Backup > Export Html si alegi locul unde sa le salveze (va genera o pagina html ce contine bookmark-urile tale). Pentru a importa aceste bookmark-uri, mai apoi, trebuie sa alegi, tot din acelasi meniu, Import Html. Acesta metoda poate fi folosita pentru a transefera bookmark-uri si intre browsere diferite (opera, ie, etc.), care pot importa/exporta bookmark-urile in format html. Dupa importarea lor intr-un browser poate fi necesar sa le organizezi din nou, daca nu si-au pastrat ordinea in care erau sortate (de ex. in Opera).
2) Un add-on pentru firefox (care dealtfel functioneaza si-n windoz), numit febe, care poate face backup pentru setari, username-uri si parole, bookmark-uri, add-on-uri, etc.
Instalare: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2109 unde dai click pe butonul "Add to Firefox".
Setarile add-on-ului se fac in Tools > FEBE > FEBE Options.
Salvare preferinte firefox. Febemeniu.th Salvare preferinte firefox. Febeoptions.th Salvare preferinte firefox. Febeadditionalitems.th Salvare preferinte firefox. Febedirectory.th
Salvarea (backup) propriu-zisa a setarilor se realizeaza din meniul Tools > Febe > Perform Backup. Rezultat backup: Salvare preferinte firefox. Febefisieresalvate.th
Pentru a reincarca setarile salvate cu febe, acesta trebuie sa fie deja instalat in firefox, sau de pe net, sau din fisierul (de ex. "FEBE{6.3.2}.xpi" din screenshot-ul al V-lea) in care s-a salvat pe el insusi (in screenshot-ul al II-lea e bifata optiunea "Include a copy of FEBE with the backup"), care poate fi tras cu drag-and-drop in fereastra (unde se pot cauta si instala Add-on-urile de Firefox) ce se deschide cu Tools > Add-ons > Get Add-ons, apoi dupa aprox. 10 sec, Install Now.
Salvare preferinte firefox. Reinstallfebefromhardis.th
In plus, inainte de a putea fi utilizat, mai trebuie sa fie setat (ca mai sus, in screenshot-ul IV), directorul/folder-ul care este folosit pentru backup. Acum, din meniul Tools > Febe > Restore pot fi reincarcate celelalte setari care au fost salvate, prin alegerea optiunii respective.
Salvare preferinte firefox. Febemeniulrestore.th
pazuzuthewise
pazuzuthewise

Mesaje : 11
Data de inscriere : 18/03/2010
Localizare : Cluj-Napoca

Sus In jos

Salvare preferinte firefox. Empty Re: Salvare preferinte firefox.

Mesaj Scris de Ăla micu' la data de Mier 12 Mai 2010, 09:47

pazuzuthewise a scris:
1) Doar pentru bookmark-uri: intri sus in meniul Bookmarks > Organize Bookmarks > Import and Backup > Export Html si alegi locul unde sa le salveze (va genera o pagina html ce contine bookmark-urile tale). Pentru a importa aceste bookmark-uri, mai apoi, trebuie sa alegi, tot din acelasi meniu, Import Html. Acesta metoda poate fi folosita pentru a transefera bookmark-uri si intre browsere diferite (opera, ie, etc.), care pot importa/exporta bookmark-urile in format html. Dupa importarea lor intr-un browser poate fi necesar sa le organizezi din nou, daca nu si-au pastrat ordinea in care erau sortate (de ex. in Opera)
Tot pt. semnele de carte din Firefox mai există și posibilitatea realizării unei copii de siguranță în format specific Firefox, fișier (.json), care se poate salva/transfera pe orice mediu de stocare. Putem avea astfel cu noi oriunde semnele de carte care ne interesează indiferent de pe ce PC accesăm Firefox, prin deschiderea meniului "Semne de carte" - "Organizare semne de carte" - "Import export" - "Restaurează" - "Alege fișierul" pe care-l avem salvat pe HDD, pe USB-stick, etc.
ATENȚIE ! așa va începe și mesajul din Firefox : noile semne de carte vor înlocui în totalitate semnele de carte existente până la acel moment dat, astfel încât dacă facem treaba asta pe PC-ul altcuiva ar trebui să-i cerem voie și să-i facem înainte o copie de siguranță pe care să și-o poată restaura ulterior, prin aceeași metoda expusa mai sus.
avatar
Ăla micu'
Membru

Mesaje : 299
Data de inscriere : 14/03/2010
Localizare : Constanța

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum