Linux Mint Romania
Dorim să va anunțăm că acum ne găsiți la noua adresă: www.linuxmint.ro
Acolo puteți cere ajutor.
Linux Mint Romania
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

[mutat]Programe pentru captura video a desktopului

In jos

[mutat]Programe pentru captura video a desktopului Empty [mutat]Programe pentru captura video a desktopului

Mesaj Scris de cristi1973 la data de Joi 17 Mar 2011, 06:09

Astăzi vă voi prezenta trei programe pentru captura video a desktop-ului. La ce sunt utile aceste programe? Le putem utiliza atunci când dorim să arătăm cuiva desktop-ul nostru, când vrem sa facem un videotutorial, când vrem să avem un videoclip de pe un site care nu ne da voie să-l descărcăm cu add an-urile din firefox etc.
Sunt poate cele mai simple şi mai eficace programe ca utilizare. Nu sunt pretențioase, în timpul capturii nu solicită procesorul. Merg foarte bine şi pe calculatoare mai slabe. Acestea sunt Istanbul, FFMPEG şi Kazam.
Primele două (Istambul şi FFMPEG) se instalează Meniu > Manager programe şi scriem în căsuța de căutare numele programului, îl selectăm şi îl instalam. După instalare le găsim în Meniu > Multimedia.
Cel de al treilea soft (Kazam) se instalează tastând în terminal urmatoarele comenzi şi apăsând tasta ENTER dupa fiecare comandă instalată:

sudo add-apt-repository ppa:and471/kazam-daily-builds
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade #required for Maverick
sudo apt-get install kazam


Istambul: este un soft screencast cu o interfață simplă, minimalizată. După deschidere pictograma, un buton roşu în găsim în zona de notificare (lângă ceas şi Managerul de actualizări). La click dreapta pe icon, se deschide un meniu cu setări pentru captură. De aici putem alege felul şi dimensiune zonei capturare. La click stânga începe captura. Oprim înregistrarea descktop-ului dând clic stânga pe pictograma programului. După câteva momente se deschide o fereastră de dialog cu ajutorul căreia salvăm filmulețul în calculator. Formatul capturii este ogg theora. Programul este capabil sa înregistreze şi sunetul dacă facem setările necesare înainte de înregistrare.

[mutat]Programe pentru captura video a desktopului PsAYWs [mutat]Programe pentru captura video a desktopului FJmNms [mutat]Programe pentru captura video a desktopului 8LViAs [mutat]Programe pentru captura video a desktopului S37lQs

FFMPEG: este o soluţie foarte bună de captură ecran folosindu-ne de terminal. Testăm în terminal comanda:
ffmpeg -f x11grab -s 1280x800 -r 24 -b 6500 -bt 712k -sameq -i :0.0 /tmp/out.avi
şi captura va începe. -s 1280x800 reprezintă rezoluţia şi poate fi modificată după necesitați. Pentru oprirea înregistrării apasăm tasta Q. Fişierul capturat este bineînțeles în format avi. Îl gasim în Computer > Sistem file > tmp sub denumirea out.avi. Comanda de mai sus nu captează sunetul. Fişierul rezultat poate fi mutat pe desktop, redenumit şi editat ulterior. Folosind FFMPEG calitatea video e maximă. Mai multe detalii găsiți aici:
http://my.opera.com/patkoscsaba/blog/2009/02/19/inregistrare-desktop-din-consol

[mutat]Programe pentru captura video a desktopului MxBSos [mutat]Programe pentru captura video a desktopului INhrVs [mutat]Programe pentru captura video a desktopului ENP5ys [mutat]Programe pentru captura video a desktopului Yol70s [mutat]Programe pentru captura video a desktopului PzlQQs [mutat]Programe pentru captura video a desktopului 9IDDJs[mutat]Programe pentru captura video a desktopului 9IDDJs

Kazam: este un program nou, foarte uşor de utilizat, cu o interfață prietenoasă şi intuitivă. După deschidere ne întâmpină o fereastră de dialog de unde putem seta înregistrarea video şi / sau audio. Pornim captura apăsând pe butonul Record. Programul capturează întreg desktop-ul. Oprim înregistrarea apăsând pe icon-ul din zona de notificare şi alegând una din cele trei opțiuni: Pause recording, Finish recording sau Quit. După finalizarea înregistrării apare o fereastra de dialog de unde putem alege editarea în vederea exportării pe web a capturii sau salvarea pe PC. Formatul capturii este mkw. Mai multe informații găsii aici:

http://www.webupd8.org/2010/09/try-kazam-new-screencasting-application.html

[mutat]Programe pentru captura video a desktopului TW7MMs [mutat]Programe pentru captura video a desktopului RnjVjs [mutat]Programe pentru captura video a desktopului NGiF7s [mutat]Programe pentru captura video a desktopului JjlYWs [mutat]Programe pentru captura video a desktopului 9MuUYs [mutat]Programe pentru captura video a desktopului L4ey0s [mutat]Programe pentru captura video a desktopului VePbms [mutat]Programe pentru captura video a desktopului 1lIfxs

Filmuleţele rezultate pot fi editate cu : Kino, Kdenlive, Open shot etc.
Fiecare putem alege programul care ni se potrivește. În zilele următoare voi posta câte ceva şi despre RecordMyDesktop şi XvidCap, alte două soft-uri screencast celebre în lumea linux, dar care sunt mai pretențioase şi care consuma mai multe resurse.

_________________________


Nu înceta niciodată să zâmbeşti, nici chiar atunci când eşti trist, pentru că nu se ştie cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău.
Gabriel José García Márquez
cristi1973
cristi1973

Mesaje : 112
Data de inscriere : 23/09/2010
Varsta : 47
Localizare : Vrancea

http://pc-cescu.blogspot.com/

Sus In jos

[mutat]Programe pentru captura video a desktopului Empty Re: [mutat]Programe pentru captura video a desktopului

Mesaj Scris de Peter la data de Vin 18 Mar 2011, 14:49

Foarte frumos. Chiar aveam nevoie.

_________________________


Va rugam sa cereti ajutor la www.linuxmint.ro
avatar
Peter

Mesaje : 338
Data de inscriere : 08/03/2010
Varsta : 26

Sus In jos

[mutat]Programe pentru captura video a desktopului Empty Re: [mutat]Programe pentru captura video a desktopului

Mesaj Scris de cristi1973 la data de Sam 19 Mar 2011, 07:00

Mă bucur ca ţi-am putut fi de folos. Mie îmi place Kazam. Însă nu are opţiune pentru a captura o anumită zona. Nu poate captura decât full screen. Ca fidelitate şî calitate în ce priveşte imaginea cel mai bun e FFMPEG. O problemă ar fi ca apare în imagine şi terminalul, dar filmul poate fi editat.. Săptămâna viitoare voi face un tutorial despre recordMyDesctop şi XVidCap şi despre editorul video kdenlive. Oricare dintre cele cinci programe de captură desktop + kdenlive fac lucruri extraordinare. Eu eram obişnuit cu Camtasia, dar de când le-am deacoperit sunt cucerit de ele. Părerea mea de începator în linux e că Kazam şi kdenlive fac o treabă foarte bună.

Pentru o mai bună întelegere poți viziona două video tutoriale aici:

https://www.youtube.com/watch?v=6pkGHw5oOcs

https://www.youtube.com/watch?v=w1mCqxy47c0

_________________________


Nu înceta niciodată să zâmbeşti, nici chiar atunci când eşti trist, pentru că nu se ştie cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău.
Gabriel José García Márquez
cristi1973
cristi1973

Mesaje : 112
Data de inscriere : 23/09/2010
Varsta : 47
Localizare : Vrancea

http://pc-cescu.blogspot.com/

Sus In jos

[mutat]Programe pentru captura video a desktopului Empty Re: [mutat]Programe pentru captura video a desktopului

Mesaj Scris de cristi1973 la data de Lun 21 Mar 2011, 01:55

Continuăm seria tutorialelor despre captura video a desktop-ului în linux prezentând astăzi două programe cu o interfață grafica mai complexă, este vorba de gtk-recordMyDesktop și XvidCap. Ambele se instalează foarte simplu ci ajutorul Managerului de programe. După instalare le găsim în Meniu > Multimedia.
XvidCap: este o aplicație de înregistrare a desktop-ului cu o interfață grafică atractivă și totodată intuitivă. Programul ne permite să capturăm întreg desktop-ul sau numai anumite zone ale lui. Click dreapta pe butonul test-0000.mpeg[0000] și se va deschide un meniu de unde alegem opțiunea Preferences pentru a intra în setările programului. Fereastra Preferences are patru taburi: General, Single-Frame, Multi-Frame și Commands. La început până ne obișnui, ci XvidCap ar trebui să lăsăm setările de bază. Putem interveni doar la tab-ul General bifând opțiunea Minimize to System Tray ce ne ascunde interfața programului pe durata capturii și opțiunea Capture Area Fllows Mous care face ca zona capturată să urmărească mișcarea cursorului mouse-ului. Mai putem umbla și la tab-ul Multi-Frame, la setările audio bifând / debifând opțiunea Enable audio, care ne permite captura cu sau fără sonor. Formatul capturii este mpeg.


[mutat]Programe pentru captura video a desktopului Yhssss [mutat]Programe pentru captura video a desktopului ZLIAFs [mutat]Programe pentru captura video a desktopului KiY50s [mutat]Programe pentru captura video a desktopului Zm4Svs [mutat]Programe pentru captura video a desktopului QUjbls [mutat]Programe pentru captura video a desktopului Xpr4ds [mutat]Programe pentru captura video a desktopului IjSkns

RecordMyDesktop: este o altă aplicație screencast ușor de utilizat. După deschiderea programului ne apare o fereastră cu mai multe butoane și un mic preview al desktop-ului. Putem să facem câteva setări rapide ca: alegerea calității video / audio, locul unde se va salva fișierul video după terminarea capturii, selectarea zonei de captură. Dacă dorim să capturăm fără sunet debifăm opțiunea Calitate Audio. Pentru setări mai avansate apăsam pe butonul Avansat. Se va deschide o fereastră de dialog cu patru tab-uri Fișiere, Performanță, Sunet, Diverse. Pentru începători singurele setări obligatorii sunt la Performanță: Cadre pe secundă 5, Compresie Nulă și Imagini complete la fiecare cadru. În rest lăsam setările de bază. Mai putem umbla și la tab-ul Diverse setând mouse-ul (culoare, încadrare în captură) și bifând urmează cursorul care face ca zona capturată să urmărească mișcarea cursorului mouse-ului. Dacă vrem ca fereastră de dialog să dispară pe durata capturii, dăm click dreapta pe butonul roșu din zona de notificare și selectăm opțiunea Arată / ascunde Fereastra Principală. Înregistrăm sau oprim înregistrarea dând click stânga pe același buton. Formatul fișierului video rezultat după finalizarea capturii este ogg theora.
[mutat]Programe pentru captura video a desktopului CSMUBs [mutat]Programe pentru captura video a desktopului V9dpBs [mutat]Programe pentru captura video a desktopului 3Pqn4s [mutat]Programe pentru captura video a desktopului RK1Z2s [mutat]Programe pentru captura video a desktopului NnEWhs [mutat]Programe pentru captura video a desktopului 5kGEZs [mutat]Programe pentru captura video a desktopului D7jBis [mutat]Programe pentru captura video a desktopului Es1g1s

Pentru mai multe detalii puteţi viziona aici: http://pc-cescu.blogspot.com/2011/03/programe-pentru-captura-video-desktop_21.html

Există şi două aplicaţii online pentru captura desktop-ului: Screenr şi Screencast-O-Matic

http://www.screenr.com/
http://www.screencast-o-matic.com/

Un videotutoria puteţi vedea aici: http://pc-cescu.blogspot.com/2011/03/programe-pentru-captura-video-desktop_6199.html

_________________________


Nu înceta niciodată să zâmbeşti, nici chiar atunci când eşti trist, pentru că nu se ştie cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău.
Gabriel José García Márquez
cristi1973
cristi1973

Mesaje : 112
Data de inscriere : 23/09/2010
Varsta : 47
Localizare : Vrancea

http://pc-cescu.blogspot.com/

Sus In jos

[mutat]Programe pentru captura video a desktopului Empty Re: [mutat]Programe pentru captura video a desktopului

Mesaj Scris de cristi1973 la data de Mier 23 Mar 2011, 02:32


_________________________


Nu înceta niciodată să zâmbeşti, nici chiar atunci când eşti trist, pentru că nu se ştie cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău.
Gabriel José García Márquez
cristi1973
cristi1973

Mesaje : 112
Data de inscriere : 23/09/2010
Varsta : 47
Localizare : Vrancea

http://pc-cescu.blogspot.com/

Sus In jos

[mutat]Programe pentru captura video a desktopului Empty Re: [mutat]Programe pentru captura video a desktopului

Mesaj Scris de iuliank2k la data de Dum 24 Apr 2011, 13:08

Aici aveti un link al modului cum folosesc eu Linux Mint,e mai mult un tutorial de configurare si folosire https://www.youtube.com/watch?v=wJxulYLVhFg
iuliank2k
iuliank2k

Mesaje : 22
Data de inscriere : 04/03/2011

Sus In jos

[mutat]Programe pentru captura video a desktopului Empty Re: [mutat]Programe pentru captura video a desktopului

Mesaj Scris de cristi1973 la data de Dum 24 Apr 2011, 13:28

Salut! Interesant tutorial. Ce program ai folosit pentru captura desktop-ului?

_________________________


Nu înceta niciodată să zâmbeşti, nici chiar atunci când eşti trist, pentru că nu se ştie cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău.
Gabriel José García Márquez
cristi1973
cristi1973

Mesaje : 112
Data de inscriere : 23/09/2010
Varsta : 47
Localizare : Vrancea

http://pc-cescu.blogspot.com/

Sus In jos

[mutat]Programe pentru captura video a desktopului Empty Re: [mutat]Programe pentru captura video a desktopului

Mesaj Scris de iuliank2k la data de Lun 25 Apr 2011, 00:02

cu desktop recorder l-am facut , si am folosit un nivel de calitate mic ,ca sa nu trebuiasca sa stau mult la uplooadat. are si o optiune in care poti inregistra si cu sunet dar probabil ca am uitat sa o activez .
iuliank2k
iuliank2k

Mesaje : 22
Data de inscriere : 04/03/2011

Sus In jos

[mutat]Programe pentru captura video a desktopului Empty Re: [mutat]Programe pentru captura video a desktopului

Mesaj Scris de cristi1973 la data de Mar 26 Apr 2011, 13:33

iuliank2k a scris:cu desktop recorder l-am facut .
Poate cu RecordMyDesktop sau RecordItNow?

_________________________


Nu înceta niciodată să zâmbeşti, nici chiar atunci când eşti trist, pentru că nu se ştie cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău.
Gabriel José García Márquez
cristi1973
cristi1973

Mesaje : 112
Data de inscriere : 23/09/2010
Varsta : 47
Localizare : Vrancea

http://pc-cescu.blogspot.com/

Sus In jos

[mutat]Programe pentru captura video a desktopului Empty Re: [mutat]Programe pentru captura video a desktopului

Mesaj Scris de iuliank2k la data de Mar 26 Apr 2011, 22:43

scuze Record My Desktop era .Dar eu m-am uitat la lista de alicati iar acolo asa se chema , in gestionarul de programe sau in softwere center in ubuntu ii zice gtk-record my desktop
iuliank2k
iuliank2k

Mesaje : 22
Data de inscriere : 04/03/2011

Sus In jos

[mutat]Programe pentru captura video a desktopului Empty Re: [mutat]Programe pentru captura video a desktopului

Mesaj Scris de cristi1973 la data de Mier 27 Apr 2011, 11:49

Am bănuit eu. Încearcă Kazam e un progrem de captură desktop super. Îl instalezi tastând în terminal urmatoarele comenzi:
Cod:
sudo add-apt-repository ppa:and471/kazam-daily-builds
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade #required for Maverick
sudo apt-get install kazam
Succes!

_________________________


Nu înceta niciodată să zâmbeşti, nici chiar atunci când eşti trist, pentru că nu se ştie cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău.
Gabriel José García Márquez
cristi1973
cristi1973

Mesaje : 112
Data de inscriere : 23/09/2010
Varsta : 47
Localizare : Vrancea

http://pc-cescu.blogspot.com/

Sus In jos

[mutat]Programe pentru captura video a desktopului Empty Re: [mutat]Programe pentru captura video a desktopului

Mesaj Scris de dumy84 la data de Vin 29 Apr 2011, 01:41

Cod:
XvidCap: este o aplicație de înregistrare a desktop-ului cu o interfață grafică atractivă și totodată intuitivă. Programul ne permite să capturăm întreg desktop-ul sau numai anumite zone ale lui. Click dreapta pe butonul test-0000.mpeg[0000] și se va deschide un meniu de unde alegem opțiunea Preferences pentru a intra în setările programului. Fereastra Preferences are patru taburi: General, Single-Frame, Multi-Frame și Commands. La început până ne obișnui, ci XvidCap ar trebui să lăsăm setările de bază. Putem interveni doar la tab-ul General bifând opțiunea Minimize to System Tray ce ne ascunde interfața programului pe durata capturii și opțiunea Capture Area Fllows Mous care face ca zona capturată să urmărească mișcarea cursorului mouse-ului. Mai putem umbla și la tab-ul Multi-Frame, la setările audio bifând / debifând opțiunea Enable audio, care ne permite captura cu sau fără sonor. Formatul capturii este mpeg.

Am incercat Kazam, FFMPEG si XvidCap. Cel mai mult imi place XvidCap pentru ca permite inregistrarea unei anumite parti a ecranului. Ce nu am reusit la niciuna dintre aplicatiile de mai sus este setarea sunetului.

Oricum o treaba foarte buna cu acest tutorial util. Multumesc Cristi. De multe cautam asa ceva.
dumy84
dumy84

Mesaje : 2
Data de inscriere : 18/04/2010

Sus In jos

[mutat]Programe pentru captura video a desktopului Empty Re: [mutat]Programe pentru captura video a desktopului

Mesaj Scris de cristi1973 la data de Sam 30 Apr 2011, 08:22

Salut! Cu toate programele prezentate poţi face şi captură sunet în afară de FFMPEG.
Pentru a avea sunet atunci când faci captura desktop-ului, te rog să vizionezi cel de al doilea videotutorial (numit: Setări programe captură desktop pentru a înregistra sunetul) de aici: http://pc-cescu.blogspot.com/2011/03/adaugarea-unei-coloane-sonore-si-partea.html
Dacă nu te descurci vizionează tutorialul de aici (mai ales partea cu Audacity): https://www.youtube.com/watch?v=MGXRezXEj7s&feature=player_embedded#at=123 chiar dacă exemplificarea este facută pe Fedora 14 şi softul de captură este RecordMyDesktop.
Referitor la captura unei zone a desktop-ului doar Kazam şi FFMPEG nu au această opţiune, în rest toate celelalte softuri o au.
Succes!
P.S.: Dacă ai neclarităţi nu ezita să mă întrebi.

_________________________


Nu înceta niciodată să zâmbeşti, nici chiar atunci când eşti trist, pentru că nu se ştie cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău.
Gabriel José García Márquez
cristi1973
cristi1973

Mesaje : 112
Data de inscriere : 23/09/2010
Varsta : 47
Localizare : Vrancea

http://pc-cescu.blogspot.com/

Sus In jos

[mutat]Programe pentru captura video a desktopului Empty Re: [mutat]Programe pentru captura video a desktopului

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum