Linux Mint Romania
Dorim să va anunțăm că acum ne găsiți la noua adresă: www.linuxmint.ro
Acolo puteți cere ajutor.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Linux Mint Romania
Dorim să va anunțăm că acum ne găsiți la noua adresă: www.linuxmint.ro
Acolo puteți cere ajutor.

Conectare

Mi-am uitat parola
 
 
sau
 
Campania Alege Software Liber

Linux Mint este o distribuţie Linux pentru calculatoare personale bazată şi compatibilă cu Debian. Deşi miezul Linux Mint este în mare parte bazat pe Ubuntu, design-ul spaţiului de lucru şi al interfeţei sunt considerabil diferite. Aceste diferenţe includ o temă distinctă, un meniu propriu Linux Mint şi uneltele MintTools, o colecţie de programe proiectate pentru a face administrarea sistemului mai uşoară pentru utilizatorii finali.

Ediţia principală: Ediţia principală a Linux Mint oferă un mediu GNOME ce include codecuri Multimedia și încape pe un singur CD.

Ediţia Universală: Unele din codec-urile ediţiei principale nu sunt redistributabile gratuit în unele părţi ale lumii. Din acest motiv utliziatori care trăiesc în ţări unde legislaţia interzice distribuirea sau utilizarea distribuţiei principale au acces la ediţia universală a Linux Mint. Ediţia universală este o copie a celei principale, dar fără să conțină nici un component patentat sau proprietar.

Ediţia KDE: Linux Mint oferă deasemenea o versiune KDE. Selecţia implicită de aplicaţii este diferită şi de obicei această ediţie vine cu mai multe programe. Ediţia KDE nu încape pe un CD, fiind disponibilă ca un download DVD.

Ediţia Xfce: Pentru cerinţe de sistem mai mici. Această ediție este bazată pe Xubuntu.

Ediţia LXDE: Linux Mint cu LXDE şi OpenBox pentru a conferi un mediu mic şi cu resurse minime.

Ediţia Fluxbox: Extrem de mică şi rapidă. Foloseşte mediul GNOME şi managerul de ferestre Fluxbox.

Toate aceste ediții pot fi folosite ca Live CD/USB.